I LOVE BIG BANG..KPOP POREBE.!

aku suka kpop. mostly sbb deme ni buat aksi kiut aww aww yg i cke euuwww euuww...

hehe..tp aku lagi prefer la kalau deme ni man up ket.. dats y aku lagi suka big bang..bcoz diorang ni bapak cool.!! yeahh.!!

lagu diorang la yg fes skali masok dlm MTV hits..kot??  xsilap aku la..lagu tu mmg beat..sampai skrg aku minat..




sedih x?? sedih kan?? please nangis utk aku.!!

susah taw nak jd artis kat korea..serius bnyk gila persaingan..x caya korang cari peminat kpop n suruh dia listkan artis kpop yg dia taw..dalam masa 3 minit je mesti dia dapat list kan paling kurang 10 artis.!!

kalau tengok diorang berlatih semua mmg gila r...kejap je satu group naek,,group laen pukul..kena lagi usaha...gila2..baru boleh naik blik..

even though artis kat kpop ni mostly dlm group...setiap ahli dia ada kekuatan dia..cuba dengar lagu haru haru tu elok2..

vokal mantap..
pitching semart..
paling penting setiap ahli ada speciality dia yg tersendiri  membuat kan diorang stand out dr yg lain..



G Dragon, ketua paling cool




big bang top 2
TOP the best rapper 





Taeyang,, sore dia ad feel...




hottest abs >.< sore dia pon best.!!




seung ri..paling sweet n paling muda



ada bnyk lagi group kpop yg mmg berbaloi utk korang suka..diorang buat good song..kalau muka je hensem sore ntah pape..sampai bila je org nak minat kan?


lagu diorang pon mmg menepati citarasa most remaja skrg..diorang ni pon ada otak bisnes..mesti la diorang tahu mcm mne nak tarik lebih ramai buyers..

manusia sekarang bijak..so..diorang ni mmg cuba sehabis baik utk memenuhi citarasa orang ramai..

sebagai penutup bicara~





>.<

so cool..!!







i'm not in the mood...

penah dengar tak ayat picture reveal a thousand things?

ke aku yg pandai2 reka ayat tu???

=.='





and...



but...




bcoz 





maybe...





still...




i apprecites dis feeling but 





as..




xpaham diam





lagu kanak-kanak..karok jom..!

entah kenapa..family aku skrg menghafal lagu kanak2 ni...mcm2 pulak tu...masok jgn lupa lirik komfem menang..

time tu korang tolong jangan jeles ek??

~.~

lagu yg adik aku paling suka siap hafal ( aku terkejut tol sbb cepat je dia hafal ) lagu Tanya Sama Pokok..mak aku ajar time nak g kedah..sepanjang g kedah kitorang dok nyanyi  lagu ni je..






siot tol..nape ntah fly.fm x clear..grrr~ pastu kitorang nyanyi lagu tiga kupang..seyes aku tak paham kenapa permaisuri tu makan roti gula je..mkn la gardenia ke..Hi 5 ke..rosegar ke~





adik aku yg lagi sorang ni pulak lagi bgos..agak dia dah nek lebam dok online..dia mula la cari lagu dolu2 yg kitorang selalu nyanyi..time ni aq start refresh ingatan aku serta mengetest kebolehan aku menyanyi...best jugak taw lagu ni..

lagu kanak-kanak mmg absurb sikit.lirik dia bese je..takde puitis dramatis sadis..blablabla...agaknye sbb tu la senang nak ingat~




adik aq yg cepat menghafal



adik aq yg online sampai lebam...


ye..adik aq ramai..jeles la kalau korang ni punya life boring gedabak..

tapi aku lagi suka lagu ni~






my kezen mengampu ai..malu la~
usya sini~






dah lama kena tag..tp bru skrg nak jawab..


soalan nye yg agak mcm best menarik narik aku supaya menjawab satu persatu~
time kasih adikku kerana mentag kakakmu...

=.='

1. Adakah anda rasa anda HOT ? 

Hot means panas...aq xpanas..tambah2 tgh global warming..dok ajin ujan je..sejuk kot..aq btol2 harap aq jd hot...sedap sikit aq nak tdow~

2. Upload gambar wallpaper/pic anda guna skrang ?


Nurul Afifah
credit to bebi noim..clash kali ke nine..

ye..aq mmg hot dr korang..sila jeles..


3. Cerita pasal gambar ?

aku telah diperdaya..aku xtaw kenapa dia sanggup buat mcm tu kat aku..aku tak salah pon.!! aku betul2 kecewa..aku xsangka jd mcm ni..aku....aku...aku....

4. Bila kali terakhir makan ayam ?
entah~

5. Lagu terakhir anda dengar ?
lenka~ my hearts skip a beat..aq taw lagu ni cam x logik..ikot biology sah2 ko ni dah mati..men skip2 pulak~

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini ?
tggu koeyteow lakna aq sejuk skit..aq mintak mee kot..dpt koeyteow pulak..grrr..

7. Selain nama anda sendiri , anda dipanggil ape ?
family aq panggil along..fwen2 aku panggil pe'ah or pipah..aq prefer afifah..

AFIFAH=BERBUDI BAHASA

8. Tag 8 orang




9. Siapakah no 1 anda ?
admin yg penyayang of kaki blogger yg masyyyuuukk..

10. katakan sesuatu ttg no 5 ?
aq amek gmbr fb dia pastu edit kaw2 tambah hidong badut..rambut rozmey..blablabla..

11.Orang no 3 berhubungan dengan siape ?
aq xminat nak taw~

12. Bagaimana pula no 4 ?
blog dia mmg sempoi..i like.!!

13. Pesanan buat no 6 ?
ko ni korean ke tak  ni???

14. Kata2 cinta buat no 2 ?
lalalalalala~ xdengar..

15. Adakah no7 dan 8 mempunyai persamaan ?

aq xde idea dah nak tag sape utk yg  kelapan
tp nombor tujuh gila korean artist + dramatis...
xmo mintak maaf~ :P

16. Berikan 5 perkara yang anda tahu ttg no 1 ?
kami minat course yg sme
dia mmg strong sbb berani buat keputusan utk clash dgn pakwe dia
comel+sweet=i dah jeles..
dia xgtaw aq result espiem dia.xpe2..aku still berbesar hati..
kami sebaya.~~~

17. Persamaan antare kambing dan lembu ?
masak kari sedap..

18. Perasaan ketike jawab tag ini ?
malu la~

19. Adakah anda tahu Rizman itu sengal?
sape3??

20. Gay or less ?
strrrraaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiigggggghhhhttt..


ok..aq dah cukup berpuas hati...for those yg cari group blogger yg best..join la Kaki Blogger..mesti korang sukehatisenyumnampakgigisampaikelubangtelingakiri..

KAT TEPI ADA FLASH BANNER KAKI BLOGGER..HAPPY HUNTING~